Aan de slag met adverteren op Google

Wil jij ook bovenaan de zoekresultaten in Google verschijnen? Dat kan door gericht te adverteren op Google! Google toont jouw advertenties aan mensen die op zoek zijn naar wat jouw bedrijf aanbiedt. En dat is exact wie je wil bereiken natuurlijk. Als officiële Google Partner helpen wij je graag op weg!

Adverteren op Google

Digi-Motions | Online marketing architect voor KMO's met ambitie

Doeltreffend. Eerlijk. Persoonlijk.

blokjes-links

Wat houdt dat in, adverteren op Google?

Wie geregeld op Google zoekt, kent ongetwijfeld de zoekresultaten waar “advertentie” of “adv.” naast staat. Ze verschijnen boven- en onderaan de zoekresultaten, en zijn het resultaat van de zogenaamde Google advertentiecampagnes.

Adverteren op Google, ook wel search engine advertising (SEA) genoemd, helpt je doelgericht de juiste mensen te bereiken. Het is een heel doeltreffende manier om het juiste publiek naar jouw website te trekken en je inspanningen te laten opbrengen.

Search engine advertising werkt via het CPC-principe (cost per click), waardoor deze vorm van adverteren weinig tot geen risico inhoudt, in tegenstelling tot klassieke advertenties. Je begint pas geld uit te geven van zodra mensen jouw website effectief bezoeken. Pas wanneer de bezoekers op jouw advertentie klikken, en dus jouw website bezoeken, betaal je. Bezoeken ze jouw website niet, dan geef je ook niets uit, en kan het zijn dat ze tóch jouw Google advertentie gezien hebben.

Google-Ads

Digi-Motions is jouw Google partner

Digi-Motions is een officiële Google partner, dat betekent dat we elk jaar opnieuw een certificaat moeten herverdienen door mee te doen aan examens. Een garantie dus dat je je budget in de handen legt van een ervaren team dat het maximale rendement uit je campagne kan halen.

Er zijn verschillende soorten advertentiecampagnes binnen Google, elk met een eigen doel. Op basis van wat jij wil bereiken, kunnen wij een Google advertising campagne opzetten. We lijsten de verschillende mogelijkheden even op:

Search

Jouw advertentie verschijnt bij de zoekopdrachten waarop jij absoluut gevonden wil worden

Meer sales, leads, of websiteverkeer

Display

Jouw advertentie verschijnt op verschillende plekken van het Google netwerk (YouTube, partnersites...)

Awareness en engagement

Shopping

Zet jouw webshopproducten in de kijker bovenaan de zoekresultaten

Meer verkeer naar je webshop

Discover

Jouw advertentie verschijnt op verschillende plekken van het Google netwerk (YouTube, partnersites...)

Awareness en engagement

Remarketing

Herbereik je doelgroep op een gerichte manier

Klanten over de streep trekken

Wat zijn de voordelen van Google Ads?

Google advertenties zorgen ervoor dat jouw boodschap op het juiste moment potentiële klanten bereikt. Je kan aan de hand van slimme campagnes heel gericht bepaalde doelgroepen bereiken. Google Ads helpen je bovendien je online zichtbaarheid vergroten.

Zoals we hierboven al vermeld hebben, is Google advertising een vorm van adverteren die weinig risico inhoudt dankzij het CPC-principe. Je geeft pas geld uit van zodra mensen jouw website bezoeken.

Daarnaast krijg je dankzij Google Analytics een duidelijk inzicht van jouw bezoekers en hun gedrag na de advertentievertoning. Ten slotte is Google Ads ook ideaal om bepaalde acties in de kijker te zetten.

Hoe weet je hoe je advertenties presteren?

Daar moet jij je niet al te veel zorgen over maken. Wij volgen alle campagnes op de voet op en sturen jou regelmatig een duidelijk rapport van het verloop. Zo weet je precies hoe je campagnes presteren, waarop je gevonden wordt en op welke vlakken er ruimte is voor verbetering.

Google
blokjes-rechts

Je wilt beginnen met Google Ads, wat nu?

Wil jij beginnen met adverteren op Google? Slimme keuze! Wij zijn gecertificeerd Google partner en weten dus exact waar we moeten beginnen. We zetten met plezier jouw campagnes op en ondernemen daarna de volgende stappen! Neem gerust contact op voor meer informatie.