Wat is contentmarketing?

Contentmarketing is een strategische aanpak waarbij je waardevolle content creëert en verspreidt. Dit om waarde toe te voegen aan het leven van je volgers of publiek.

De voordelen van contentmarketing zijn onder andere:

Meer merkbekendheid

Meer verkeer naar je website

Leads binnen je ideale doelgroep

Meer engagement

Een grotere klantentevredenheid

Meer conversies

header-content-marketing

Digi-Motions | Online marketing architect voor KMO's met ambitie

Doeltreffend. Eerlijk. Persoonlijk.

blokjes-links
contentmarketing-uitbesteden-dm-website-februari-2024

Contentmarketing uitbesteden: een goed idee?

Contentmarketing opnemen in je marketingstrategie is zeker een goed idee. Maar waarom zou je contentmarketing uitbesteden?

Contentmarketing beperkt zich niet tot alleen tekstschrijven. Het gaat ook over je doelgroep kennen en begrijpen, passende strategieën bedenken, onderzoek uitvoeren en analyseren. Je contentmarketing uitbesteden bespaart je tijd, energie en geld. Onze experts worden bovendien continu bijgeschoold zodat we kunnen inspelen op de nieuwste trends.

Het is zonder twijfel een van de meest effectieve manieren om jouw bedrijf te laten groeien. Onze professionals maken content van hoge kwaliteit en promoten die doeltreffend online. Teksten die op de juiste manier geschreven zijn, garanderen een betere vindbaarheid en worden ook hoger gerankt. Bij ons reken je dus sowieso op experts die kennis hebben van zowel marketing als tekstschrijven.

blokjes-rechts

Jouw lokaal online marketingbureau

Liefst werken wij lokaal. Waarom? Wij kennen de regio en wij kennen de markt. Omdat wij met deze regio bekend zijn is het eenvoudiger om content te voorzien. Wij missen geen enkel lokaal evenement en kunnen daarop inspelen.

Je kan vier veelgebruikte vormen van contentmarketing uitbesteden:

Social media

Social media zijn een heel efficiënte manier om je doelgroep te bereiken. Het aantal gebruikers stijgt per minuut. Jouw bedrijf heeft dan ook heel wat mogelijkheden om social media marketing te gebruiken. Zowel wat betreft de kanalen (Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, TikTok, Pinterest, Strava, …) als de strategie. Een groot aantal mogelijkheden brengt vaak ook een groot aantal vragen met zich mee. Hoe kies je het juiste medium? Wat zijn de voor- en nadelen van elk platform? Hoe gebruik je social media doeltreffend? Hoe creëer je een sterke band met je volgers?

Onze social media marketing specialisten stellen een doordachte strategie op en creëren opvallende content. Belangrijk is om een strategie op te stellen met specifieke doelen voor een specifiek platform. We stemmen de content af op jouw publiek en het platform. Zo zorgen we voor een consistente aanwezigheid op sociale netwerken die echt een meerwaarde biedt. Ons team verhoogt zowel jouw gunfactor als jouw funfactor. Via advertising en analyse van de statistieken optimaliseren we jouw contentmarketingstrategie. Zodat jij altijd top-of-mind blijft bij jouw doelgroep – zeker op de momenten die ertoe doen.

Social-media-DM-2
seo-bloggen-dm-website-februari-2024

SEO bloggen

Blogs zijn een belangrijk onderdeel van contentmarketing om je doelgroep laagdrempelig te bereiken en jouw expertise in de verf te zetten. Wij schrijven blogs voor jouw bedrijf op maat van jouw klant. Dat wij geen vakjargon beheersen en een bredere kijk hebben op jouw expertiseveld is net een grote meerwaarde voor je lezers. Wij schrijven begrijpbare teksten op maat van jouw doelgroep en promoten die op alle relevante kanalen. We plaatsen ons in het perspectief van jouw klanten en houden het zo leuk en interessant. Bovendien zijn al onze blogs geoptimaliseerd voor zoekmachines (SEO-friendly). En dat levert jou meer bezoekers op je website op.

Nieuwsbrief

Aan de hand van nieuwsbrieven bereik je je doelgroep op een gerichte, eenvoudige en persoonlijke manier. Of je doel nu informeren, overtuigen of inspireren is, met een nieuwsbrief kan je alle kanten uit. E-mailmarketing is krachtig en persoonlijk. Wij brengen namelijk een interessant onderwerp naar de klant door gepersonaliseerde content. Daarnaast is deze manier van contentmarketing ideaal om events, acties, nieuws, etc. aan te kondigen.

Wil je te weten komen waarnaar je bezoeker écht op zoek is? Ontdek dan de mogelijkheden van marketing automation.

copywriting2
e-book-dm-website-februari-2024

E-book

Een e-book is een bundeling van waardevolle informatie over jouw bedrijf en jouw aanbod. Je beschrijft met jouw specifieke kennis hoe je bedrijf zich onderscheidt van anderen. Het is meestal een pdf-bestand dat voor iedereen te downloaden is via computer of mobiel. Aan de hand van een inschrijfformulier krijg je gegevens van nieuwe lezers. Zo helpen wij jou keer op keer je klantenbestand uit te breiden.

Met een e-book kan je detecteren waar iemand echt naar op zoek is. Dankzij marketing automation brengen wij jou in contact met potentiële klanten om meer over hen te leren.

blokjes-rechts

Meer weten over contentmarketing uitbesteden?

Heb je hulp nodig bij contentmarketing of het uitwerken van een doordachte strategie?
Digi-Motions staat met plezier voor je klaar!