De meest voorkomende fouten bij het bouwen van een nieuwe website

De meest voorkomende fouten bij het bouwen van een nieuwe website

Een website laten maken is een investering. Maar wel eentje die zich terugbetaalt, als de website doet wat moet. Iets wat geen vanzelfsprekendheid is, want we zien regelmatig websites met haken en ogen. Daarom geven we je enkele tips om ervoor te zorgen dat jouw website wél zal knallen!

Website bouwen Aalst

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een website bouwen doe je niet 1-2-hopsakee. Daar komt wel wat bij kijken. Liefst zoveel mogelijk vooraf en nog liever door experts. Je website is namelijk meer dan een leuke omgeving waar je willekeurig op knopjes kan klikken. Het is belangrijk dat je van tevoren nadenkt over het doel, de inhoud en structuur van je website. Neem hiervoor voldoende tijd, want ook hier geldt “haast en spoed is zelden goed”.

Leer je websitebezoekers kennen

Het belangrijkste dat je constant voor ogen moet houden, zijn je websitebezoekers. Leef je in hun rol in. Wat zoeken ze? Wat willen ze weten? Kunnen ze het makkelijk vinden? Is alles duidelijk? De antwoorden op de belangrijkste vragen van je websitebezoekers bepalen voor een groot deel je structuur en inhoud. En dat kan je aanvullen met behulp van SEO, SEA en livechat. Om te achterhalen welke vragen je websitebezoekers zich stellen, moet je hen eerst wat beter leren kennen. Aangezien je niet iedereen persoonlijk kan uitnodigen voor een drankje en een stukje taart, raden wij een online enquête aan. Vraag ze gerust ook naar hun ervaring omtrent de websites van je concurrentie. Je hoeft hen niet te kopiëren, maar kan er wel van leren!

Je oude website is een schatkist

Heb je al een website, maar ga je hem vernieuwen? Dan beschik je over een schatkist aan informatie. Laat een specialist je verzamelde data en statistieken analyseren en het vertalen naar dit-versta-ik-tenminste-ook-Nederlands. Iemand die alles weet over customer journeys, heatmaps en klikanalyses. Achterhaal of er nieuwe behoeftes zijn waaraan je website moet voldoen en wat je kan verbeteren.

 Elke pagina is een eerste indruk

Vergeet niet dat elke pagina op je website de juiste indruk moet geven vanaf de eerste seconde. Door allerlei zoekmachines kunnen bezoekers op eender welke pagina terechtkomen en dan krijg je maar één kans om een goede indruk op hen te maken. Je wil ze niet wegjagen, maar graag uitnodigen om door te klikken naar een volgende pagina of een bepaalde actie te ondernemen.

 Zet de puntjes op de ‘i’

Nadat Bob de (web)Bouwer jouw website heeft ontworpen, kan je hem nog onderwerpen aan een gebruikerstest. Zo kan je de puntjes op de ‘i’ zetten. Maar het bouwen van een website is eigenlijk als een marathon zonder finish. Je bent nooit helemaal klaar. Je moet je data constant blijven analyseren om je website te optimaliseren. Ook al probeer je in je voorbereiding zo volledig mogelijk te zijn, alles incalculeren is onmogelijk. Maar dat is niet erg, want zo heb je ruimte om te groeien!

Heb jij dringend nood aan een Bob de (web)Bouwer? Iemand die wordt bijgestaan door een SEO- en SEA-specialist en een tekstschrijver? Dan ben je bij Digi-Motions aan het juiste adres! Wij zorgen ervoor dat het geheel in goede banen wordt geleid, want dat is namelijk onze specialiteit. Voor al je vragen of meer informatie staan we graag voor je klaar!