Succesvol adverteren op Pinterest doe je zo

Succesvol adverteren op Pinterest doe je zo

Dagelijks neemt het aantal vlijtig ‘pinnende’ gebruikers toe. De mogelijkheid om ook in België te kunnen adverteren op Pinterest schept dan ook nieuwe kansen. Zeker wanneer je je bedenkt dat dit platform tot vier keer meer inkomsten per klik genereert dan bijvoorbeeld Twitter! Hoe het (betaald) adverteren op Pinterest precies in zijn werk gaat, leggen we je graag uit in deze blog.

Maak een zakelijk account aan

Adverteren op PinterestSuccesvol adverteren op Pinterest begint met het aanmaken van een zakelijk account. Hiervoor kan je je gratis aanmelden. Heb je als merk of bedrijf al een persoonlijk account, dan kan je deze gemakkelijk upgraden om gebruik te maken van alle zakelijke functies.

Het gebruik van promoted pins

Om betaald te adverteren kan je kiezen uit verschillende soorten pins, namelijk: promoted pins, promoted video pins, promoted carousels en promoted app pins. Elk type heeft zijn eigen formaat en kenmerken. Er zijn geen minimale kosten voor deze gesponsorde pins. Het bedrag dat je betaalt zal afhangen van het budget en de bestedingslimieten die jij instelt.

Gericht adverteren naar jouw doelgroep

Afhankelijk van het doel van je advertentie kan je jouw pin vervolgens laten zien aan een specifieke doelgroep. Je kan je doelgroep samenstellen op basis van verschillende criteria:

  1. Interesses; aan de hand van de pins van een gebruiker wordt er gekeken of jouw product of dienst bij hun interesses aansluit.
  2. Demografische factoren; denk hierbij aan leeftijd, geslacht, taal of locatie.
  3. Custom Audience; tot deze groep behoren gebruikers die in het verleden al klant bij je waren, je site hebben bezocht of je Pinterest pins bekeken hebben.
  4. Zoekwoorden; selecteer zoekwoorden die aansluiten bij jouw product of dienst, zodat jouw pins getoond worden wanneer hierop gezocht wordt.
  5. Plaatsing; waar op Pinterest wil je dat jouw advertentie getoond wordt? Dat kan je hier aangeven.

Op deze manier kan je eenvoudig mensen bereiken die op zoek zijn naar inspiratie en dus openstaan voor nieuwe producten of diensten. Misschien wel die van jou!

Ook succesvol adverteren op Pinterest?

Wil jij ook graag succesvol adverteren op Pinterest maar heb je hier geen tijd voor? Dan is Digi-Motions er om jou te helpen! Onze content marketeers volgen de nieuwste ontwikkelingen op de voet. Wij nemen graag het beheer van je over, zodat jij op beide oren kan slapen. Wil je meer weten? Neem snel contact met ons op.